Wednesday, January 14, 2009

Cat de drept vrei sa stai in casa?

Datorita situatiei dificile in care ma aflu, si anume ca nivelul pardoselii in apartament este un pic stramb, am incercat diferite metode teoretice de a readuce situatia la normal.

Cu ajutorul unor caramizi, a unei scanduri drepte si a unui boloboc, am trasat nivelul orizontal al sapei pornind de la nivelul mozaicului. Astfel am realizat ca o simpla sapa ar bloca usile geamurilor din sufragerie si dormitor cu 2, respectiv 3 centimetri. Si asta fara sa mai luam in considerare parchetul care vine peste.

N.B! Geamurile se pun numai dupa turnarea sapei!

Acum am in principiu doua optiuni: ori am o mica panta in sufragerie, ori am trepte de 2 cm la trecerea din holul de la intrare in sufragerie si la intrarea in baie. Cum nu sunt deloc adeptul treptelor si vreau ca nivelul podelei sa fie acelasi peste tot, o sa recurg la panta. Cea in sufragerie va fi de aprox 3cm pe o lungime de 3m, o inclinare destul de mica si usor corectabila prin diferite inaltatoare la mobila. In dormitor am posibilitatea sa ridic usile de la balcon cu aproximativ 5 cm in sus, datorita stratului gros de spuma dintre geam si grinda. Asta inseamna ca in dormitor nu voi avea nici o panta, totul va fi perfect orizontal. Voi reveni cu poze cand mi se va devirusa amaratul de calculator. RIP.

No comments: