Thursday, November 27, 2008

Fa-te tata.. arhitect

Wow. Deci wow! Var'miu e un geniu, si desi e foarte modest, se pricepe foarte bine la ce face, si anume design interior. Ii merge mintea brici si are idei foarte bune.

Ca sa zic asa, ne-a remodelat toata casa si toate ideile pe care le aveam... a venit cu idei indraznete si unele mult mai practice.

Partea nasoala e.. cea financiara. La ce ne-a recomandat el, cheltuielile noastre s-au inzecit. Serios. Numai metrul patrat de parchet stratificat costa de 10 (zece) ori mai mult decat cel laminat. Ok, inteleg care sunt avantajele celui stratificat, dar Common!, e o diferenta de pret mult prea mare.

La un prim calcul, ne-ar trebui cam 7.000 RON numai pentru parchetul din casa. Yep :|
Nu stiu ce decizie o sa luam, cred totusi ca o sa mergem cu varianta de parchet laminat totusi... ne mai gandim.

In ceea ce priveste dormitorul ne-a invartit patul la 90 de grade, ne-a bagat un dulap in camera, si desi ideea e buna, mi-e teama ca masuratorile facute acolo la fata locului nu sunt tocmai ok, ca nu imi imaginez unde incap toate asta... trebuie sa mai masuram un pic.

Cu baia deasemenea, el ar opta pentru o cada pe colt, asimetrica, cu un design care sa inglobeze si chiuveta. Foarte frumos ne-a desenat el, ramane de vazut cum ar ramane in practica...

Pana sa ne apucam totusi de aceste planuri, trebuie sa scoatem tot-tot din apartament - parchet, gresie, faianta, usi, tocuri de usi... tot. Chiar si aerul conditionat - mama o sa se bucure :)

Am invatat insa cateva lucruri foarte importante: oglinzile dubleaza impresia de spatiu (ok, nu era ceva nou, dar trebuie sa profiti de chestia asta din plin), culorile sa fie calde si foarte foarte palide, si atmosfera sa fie calda, de camin. Toate revistele de mobila promoveaza mobila in ansambluri reci, tip office. Acestea au doar rolul de a pune in valoare mobila, dar nimeni nu ar vrea sa traiasca intr-o asemenea casa, rece si fara suflet. Si poate am mai invatat ceva dar inca nu mi-am dat seama, o sa mai povestesc si alta data.

A, era sa uit! Voi reveni cu poze cu noua noastra usa.

No comments: