Tuesday, November 25, 2008

Google SketchUp, sau ce ti-e si cu tehnica in zilele de azi...

Tot aveam eu in minte sa ne virtualizam cumva casa, sa o putem vedea asa cum vrem sa arate, chiar inainte de a bate un cui.

Si uite asa, cu planurile originale ale casei (vezi RELEVEU) m-am apucat sa desenez pe o hartie, la scala, apartamentul. Ok, mi-am pierdut eu cateva minute bune cu asta, apoi mi-am dat seama ca nu e mare flexibilitate in a mazgali cu creionul si apoi a sterge cu guma de pe saraca hartie.

Moment de maxima inteligenta! Vom folosi calculatorul!

Ok, dar cum? Mi-am adus aminte de SIMS... jocul. Uite aici link. E, si caut eu si gasesc, ce sa vezi, un patch, Apartment Life! Zic wow, exact ce-mi trebuie! Hm.. dupa ce descarc cativa gigi de joc.. mm.. legal, evident, imi dau seama ca e muult prea complicat si inutil ce incercam eu sa fac. Era fain ca era desenat si avea de toate, ziduri, mobila, tot felul de prostii cu care puteai sa-ti construiesti casa. Dar total irealist la masuri. Deci nu. Bummer...

Ok, mi-am adus aminte de alt soft de care mi-a zis varul meu, arhitect... Revit. Asta e pentru specialisti. Nici nu am apucat sa-l instalez, cand am vazut cat de complicat e (gen AutoCAD) am zis "Forget it!", nu stau o zi intreaga sa invat o chestie si sa folosesc numai 5% din ce poate sa faca.... asa ca back to school, adica google.

E si ce sa vezi, minunea mi s-a aratat: Google SketchUp. Ce sa mai zic, e ideal pentru ce ne trebuie noua. Pe langa faptul ca e super usor de utilizat, e intuitiv, free, mai are si o gramada de obiecte (a se citi mobila si toate cele) deja create de catre useri. Si ghici ce! Tot free. Dai import de pe net, le pui in schitza ta si pronto! Ce sa mai zic ca am gasit si mobila noastra preferata de la IKEA.. e de vis. Am stat ore intregi si am bibilit la el.




Cu ocazia asta astept pareri si sugestii privind modul de amenajare.

Link-uri utile:
Google SketchUp
Planul casei... mm.. nu stiu cum sa-l atasez, asa ca o sa pun deocamdata niste poze :)

Cateva vederi 3D (atentie mare, culorile par mult mai deschise, aveam monitorul de acasa calibrat):

Acesta este planul initial, cu peretii originali:
Si aici ce am modificat / adaugat noi:




3 comments:

ereena said...

Lamurire te rog.Cum ai salvat in format .jpg ,ca nu ii dau de cap.

Mr. Dude said...

hmm.. ai pe undeva la File optiunea Export, si alegi image, sau ceva de genul. Apoi iti face export in format png, sau tif, nu mai stiu. Dupa care poti s-o deschizi cu orice picture viewer si o salvezi in format jpg, la dimensiune mai mica :) Voila!

In ce oras v-ati luat ap cu 3 camere de 35000 euro, OMG, cati bani am dat noi :|

ereena said...

reusisem intre timp sa salvez in format jpg,dar ce-i drept am dat un search pe google :-)
apartamentul este in giurgiu , la vreo 35 de min . dar na' , nu suntem la capitala :-)))